Wat zijn de meest populaire woorden in metaalwerken heavy metal muziek?

De teksten muziek  van de liedjes in metalmuziek heavy metal muziek worden meestal in een donkere stijl bewaard, ze raken moeilijke onderwerpen aan, heavy metal verwijzen naar de donkere kant van een man, zijn problemen en depressie, of oorlog en moorden. Afhankelijk van de weergegeven metalen ondersoort, zijn er ook religieuze elementen en symboliek geassocieerd met satan en de hel. Maar praat het grootste deel van het metaal echt over de duivel?
Een voormalig heavy metal natuurkundige die momenteel bezig is met data-analyse besloot het onderwerp grondig te onderzoeken op zijn website degeneratestate.org. In zijn werk gebruikte hij een database met teksten beschikbaar op heavy metal muziek darklyrics.com en analyseerde hij 222.623 nummers van 22.314 albums van 7 364 bands. Om de resultaten betrouwbaarder te maken, gooide hij de populairste Engelse zinnen (de zogenaamde “stopwoorden”) muziek .

Hier zijn de conclusies die hij kwam:

Als we naar de wolk van de muziek  meest populaire woorden kijken, zien we een bepaald patroon – ik heb het gevoel dat ik er een verhaal op kan baseren. Metalen teksten lijken heavy metal muziek te zijn gericht op ‘tijd’ en ‘leven’ met een grote dosis ‘bloed’ en ‘ogen’. Zelfs als we niet veel weten over dit muzikale genre, dat is wat we van hem zouden kunnen verwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *